torstai 7. heinäkuuta 2016

Kun minä niin mieleni pahoitin

..ja muita tosielämän kertomuksia.

Miten se voiki olla mahollista, että toisten ihmisten teot ja tekemättä jättämiset voikaan vaikuttaa omaan mielenterveyteen niin riemukkaasti. Ja nyt ei siis puhuta mistään radikaaleista asioista, tyyliin "tuo tuola ajoi lemmikkietanani yli monsteripyörällään." vaan pienistä, tavallaan mitättömistä asioista.

Se, että edessäsi kauppajonossa oleva hahmo ei vaan voi laittaa sitä kapulaa niiden ostostensa jälkeen. (Tästä on kai monta mielipidettä, kuuluuko se kapula laittaa ennen vai jälkeen omien ostosten, mutta olen nyt tottunu elämään niin, että jokainen kuittaa omat ostoksensa päättyneeksi, eli se kuuluu laittaa ostosten jälkeen.) Sitten katsellaan, kun kassa vetää omat ja vieraat tavarat läpi, eikä vaivauduta sanomaan mitään. Ja sekös riemastuttaa sekä kassaa, (joka avautuu seuraavana krapula-aamunaan aasiakas.nettiin aiheesta!) sekä toisaalta sitä perheenäitiä, joka on edelläni. Itseäni tämä asia ärsyttää, toki, mutta pysyn tyynenä. Se ei varsinaisesti kuulu miule, mikäli perheenäiti haluaa maksaa myös miun ostokset mutta sen kassahahmon puolesta miun käyrä menee punaselle.

Entäs sitten te, jotka ajatte peräkärryn kanssa ylinopeutta. (Tästä itseasiassa tämän tekstin otsikkokin, eräs loistavan tilannetajun omaava ystäväni aloitti kerran keskustelun ko ärsytyksen aiheesta juurikin noilla sanoilla.. :D) Eihän se parhaassa tapauksessa meikäläisen perseeseen koske, jos se perässänne hinattava muskelimoottorivene jyrää teidät, kun törmäätte vaikka hirveen 100kh/h nopeudella mutta periaatteessa se saa raivon pintaan. Ylinopeus siis. Kun sillä yhdistelmällä saa ajaa vaan 80km/h. Nih.

Miut saa ärsyyntymään myös taas kohta ajankohtainen kesäkissailmiö. Miten se voi olla mahollista, että 2000-luvun SUOMESSSA on vielä niin perhanan urpoa porukkaa, että tietoisesti otetaan kesäkissoja?! Tähän ei ole mitään järkevää selitystä, ei. Vähä niinku turkistarhaus. Moni Euroopan ja ihan maailmanlaajuisestikin sivistynyt valtio on jo kieltänyt turkistarhauksen mutta suomessa sitä vaan jatketaan.. Ehkä keskityn joku päivä eläinituhippimaailmanpelastusteemaankin mutta tässä sivuttakoon aihetta sen verran, että.. no, en vaan ymmärrä? Eläviä eläimiä pidetään häkeissä, siis todistetusti pienissä, ahtaissa, virikkeettömissä häkeissä vain ja ainoastaan niitten turkkien takia. Jos jonkun lemmikki-Mustista tai Mirristä tehtäis turkis, ni eihä siinä mitää. Kyllä joku saa syyä miu tulevan hevosenkin, kun aika siitä jättää, ei siinä o mitää pahaa mutta että se elukka kituu lyhyen elämänsä ajan vaan sen turkin takia, ni.. hävetkää ihmiset.

No, alkuperäinen aihe mielensä pahoittamisesta ehkä tuli tuossa esille. Turkistarhauksen lisäksi en ymmärrä esim.miks hampurilaisen väliin tungetaan suolakurkkua tai miksi, MIKSI pullaan laitetaan rusinoita. Tai leipään?! Miksi monissa kauhuleffoissa se sankari juoksee sinne yläkerran makkariin karkuun, sensijaan,että juoksis ovesta pihalle? Miks ne auton avaimet tippuu aina käsistä, kun yrittää käynnistää autoa ja miks siitä teiniporukasta jää aina se yks päähenkilö/pariskunta henkiin. Niissä porukoissa on selkeesti aina yks tai kaks sellasta sivuhahmoa, jotka on otettu siihen vaa sen takia, että ne voidaan uhrata kuolemaan mahollisimman nopeesti. Sitte on joku ärsyttävä tai ylimielinen hahmo, joka saa olla jonku aikaa, mutta kuolee kuitenki melko äkkiä. Kaunein ja komein saa useesti elää. No, ehkä se o elokuvissaki sitä luonnonvalintaa. Ja ainako sitä pitää ylipäätään mennä sinne vuoristomökille, jossa ei toimi puhelimet?? Häh?

Entäs miks sarjoissa ja toki leffoissa tilataa juoma, mutta ei kuitenkaa juoda sitä? Miks ne ei nielase, kun hörppäävät sen yhden hörpyn, jonka ehkä ottavat? Miks ruumiinavaussaleissa on aina nii pimeetä? Valoahan sielä luulis tarviivan mahd.paljo. Miks  kaikki CSI-tutkijat ja muut poliisihahmot näyttää olevan jotai 18-vuotiaita ja silti heillä on pitkä ura takana? Miks ne juoksee rikospaikalle tissit tiskissä ja tukka auki? Miks ne tutkijat menee epäillyn taloo ekana ja swat-tiimi tulee vasta perässä? MIKS?! Miks ne ei o hengästyneitä, vaikka juoksevat jonku epäillyn perässä (korkkareissa!) vaikka kui pitkää? Ja aina ne naiset on nii timmejä, kovia mimmejä, jotka ampuu, juoksee, ratkoo rikoksia ja harrastaa karatea, viettää kiihkeän yön jonku portsarin kanssa ja silti aina on tukka hyvin ja meikki ei leviä, eikä naama punota! MIKS!? (tiiän yhen ihmisen, se asuu meillä, joka on sitä mieltä, että mie oon kateelline. No, ehkä niitten tukasta joo ja siitä ominaisuudesta, että naama ei punota. Koskaa. Mut muute en, En ainakaa usko.)

Tällästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti