lauantai 9. joulukuuta 2017

Vauvauintia(tästä ei saa sit suuttua!)

Ei hitto, tää jäi ihan kokonaan miu edellisestä tekstistä, joka käsitteli siis miu rentouttavaa kylpylälomaa Oulun Edenissä. Jos et ole sitä vielä lukenut, niin mulkaseppa se eka, niin tiedät missä perhehelvetissä.. eikunsiis ihanassa kokoperheen kylpylässä mie olin joulukuun alussa..

Ensinnäki miula jäi ton vauvauintiasian lisäks sanomatta sellanen juttu, että hississä oli ohjeena: Jos hississä on lapsia, aikuiset eivät saa painaa hissin nappia." Ja siinä oli sellanen maaninen orava vähä niinku sanomassa tätä ohjeistusta. Ennenku kerkesin huomata, oma äitini 50+ oli jo ehtiny painaa nappulaa, vaikka samassa kyydissä oli pari alaikästä pygmiä. Huomautin hissinkäyttöohjeista mutta äitimuori luuli sitä vitsiksi. Tää tapahtu siis ihan ekoina hissiajelukertoina ja jouduin koko loppuloman pelkäämää sen näennäisesti iloisen oravan kostoa.

Hilpeetä olla lomalla ja herätä 6:20. Kyyllä. Sitte satut nukkumaa siinä telkkarin vieressä, joten sänkyysi kiipeää pari pientä ihmisenalkua, jotka jostain syystä koko matkan ajan(lähes)oli sitä mieltä, että Jenni-täti on saatanasta, kattomaan telkusta laatuohjelmaa "Maltti ja Valtti". Sitte ne söi siinä sängyssä pähkinöitä. Sitte seuraavana iltana laitat ruumiisi hyvinansaittuun lepoasentoon pähkinöiden, parin legoukon, muovisen paahtoleivän, eksyneen tossun ja äitimuorin viereen. Tuli hyvinlevänny olo!

Noni, no siitä vauvauinnista. Mentii siis hotellii ja se ystävällinen respaneitokainen tiesi kertoa, että kylpylä aukee sitte joka aamu jo kasilta. Aikunkiva! Tehtii heti sotasuunnitelma, että mennää lauantaiaamuna heti aamupalan jälkee uimaa, ni ehitää siitä sit vielä sitylle ja vältetää pahimmat ruuhkat. Se mitä se iloinen respaneiti EI kertonu, oli, että juu, kylpylä aukee kyllä kasilta mutta sielähän on sitten vauvauintia heti kasista johonki kymppiin. Mentii suihkutilaan ja havaittiin kaikki suhtkoht heti, että aika paljon vauvoja täällä.. paljon vauvoja=täällä taitaa olla vauvauinti.

Tein sitte taitavana lapsiasiantuntijana ja varhaiskasvattajana muutaman havainnon siinä pissasessa vedessä about tähän tyyliin lilluessani


-Siellä on ihania, nuoria pareja YHDEN lapsen kanssa. He on just viettäny toissakesänä ihanat häät, oli kakkua ja morsiamenryöstö ja puheita ja hääkarkkeja. Sit jätettii ehkäsy pois ja huppis, eipä aikaakaan kun lähetettiin jo sukulaisille ultrakuvaa kera tekstin: Me ollaan raskaana <3. Noni, no Aino Marjaana tai Veikko Johannes (vanhat nimet on nyt vielä muodissa) on innokas uimari ja tokihan nuoripari käyttää tätä ihmistoukkaa uimassa. Kun se siitä niin nauttii!

-Isi saa pidellä lasta allatiloissa, kun äiti kävelee vieressä ja korjaa Aino Marjaanan uimavaippaa. Äiti vie lapsen kuitenkin mukanaan suihkutiloihin, kun ei isi kuitenkaan osaa. Isä tyytyy tähän.

-Isi on treenannut, äiti ei ole vielä ehtinyt. Tarkoitus on kyllä mennä seuraavaksi vauvajumppaan.

-Altaalla vaihdetaan ihastuneita huudahduksia ja vauvaa laitetaan välillä kellumaan jonkun kelluvan lautan päälle. Jonkun mennessä ohi jälkikasvulle puhutaan kuin vähä järkiselle lässyttäen ja vilkuillaan samalla lähteekö ohiuiskentelija mukaan ihastelemaan kuinka kaunis, uniikki ja ihmeellinen nuorenparin (ensimmäinen)vauva onkaan.

-Suora lainaus ei hevosen, vaan kahden lapsen äidin suusta: Ekan lapsen kanssa käydään vauvauinnissa ja toka heitetää pönttöön ja toivotaan, että se oppii uimaan.


Vai hetkinen, se tais olla että "heitetään ammeeseen." Juu, niin se oli!

Isompien lasten, esim Saken ja Holgerin kanssa se on jo ihan helppoa. Laitetaan kellukkeet ja annetaan mennä!





(iskä: Kyllä äiti, minulla on kellukkeet)

Sitte siellä altaassa voi aina törmätä johonki toiseenki hassuun olioon:


(iskä: en enää syö lihavia lapsia ja olen laihtunut 5kiloa)

Että hauskaa on joo olla samaan aikaan vauvauinnissa! T: lapsirakas Jenni-täti suoraan saatanasta.


2 kommenttia: