perjantai 29. joulukuuta 2017

Nyt puhutaan Makkarasta


Ei, ku ei, vaan nyt puhutaan Jeesuksesta! Oon ehkä kertonu teille joillekkin erään hassunhauskan tapahtuman, joka sattui niin kauan aikaa sitten. Olin silloin vielä nuori, kaunis ja kiinteä opiskelijaneitonen ja asuin Leprassa. Olin iltalenkillä joskus tammikuun tuiskussa. Koska en o ikinä ollu mikää urheiluvaatemerkkiuskollinen tyyppi, ni miula oli päällä joku äitiltä peritty kirkkaanpunanen tuulitakki ja varmaa joku megahikinen talvipipo ja jalassa jokakelin maiharit :D Naama punasena ja ei mikään iloinen ilme naamalla tallasin viimaa uhmaten pitkin kotikaupunkini katuja. Miula on sellanen mielikuva, että jostai syystä olin keskustan tuntumassa. Olin ehkä oikasemassa siitä kotiin, kuljettuani sataman kautta. Tai jotai. No, havaitsin jo kauempaa tumman hahmon. Vähä niinku itse Paholainen ois vetäny puoleensa(tää mielikuva nyt vaa dramaattisemman tunnelman luomiseks!) sellasella synkällä, vastustamattomalla voimalla. Kuinka ollakkaan, tää hahmo tulee lähemmäs ja ehdin siinä jo aatella, että ehkä se on joku eksyny turisti(Leprassa, tammikuussa, joku ei-Venäläinen? Mut sillo se tuntu äkkiseltää hyvältä selitykseltä)ja se kysyy tietä. 

No, tadaa.. se pysähty miu kohalle ja kysy että hei, ollaaks myö tavattu joskus? Mie siinä pyyhin enimmät räät naamasta(tähä mielikuva mieshiihtäjästä maaliviivalla 50km hiihtokisan jälkee..)ja kirosin äkkiseltään mielessäni sitä, että en tosiaa o merkkiuskovainen urheilija ja edusta tässä nyt jossai tiukoissa Niki-verkkareissa ja katu-uskottavassa pinkissä hikipannassa, pitkät tekoripset kevyitä pakkashiutaleita täynnä räpsyen. "En usko, että ollaa tavattu." Lisäsin mielessäni, että muistasin kyllä jos oisin noi hyvän näkösen miekkosen, joka puhu vielä vähä murtaen Suomea(tässäkää kohtaa mikää hälytyskello ei vielä soinu), jossai tavannu. Vaikka se oiski ollu paikallispubissa sulkemisajan aikoihin, ni silti. 

No onko miula aikaa jutella? No siule löytyy aina aikaa my darlin, puhu sie ni mie kuuntelen! (En muista nytjust ihan tarkkaa meniks se dialogi just noi mutta miu pään sisällä ainaki.) "Ootko kuullu aiheesta Jeesus Christ?" Ja tässäkohtaa huomaan sen käsissä olevan ison, mustan kirjan ja takana olevan huomattavasti pienemmän ja hennomman hahmon. Aloin nauraa ja totesin, että pitää jatkaa lenkkiä. Palauduin takas 50km matkan taivaltaneeksi mieshiihtäjäksi, jolla on räkänen parta ja poistuin pois puolijuoksua itsekseni hihitellen. Olipa yllätys, että jos tapaat Lepran kaduilla pitkän, tumman, hyvännäköisen, hyvin pukeutuneen, ei-Venäläisen miehen, niin mistä hän haluaa kanssasi keskustella? Aivan oikein, JEESUKSESTA! 

*Huokaus*


Tästä tulee sitte tietty koko ajan mielee se vanha vitsi, että mitä Jeesus sanoi avatessaan joulupaketin? Jee, sukset!

Noni, no miula ei siis o mitää Jeesusta eikä kristinuskoa vastaan. Alotin just ton hotellissa koetun aamuhartauden lisäks Raamatun luvun ja heti ekan kymmenen säkeistön jälkee keksin jotai nerokasta. Tässä teille pikakertaus, jos edellisestä kerrasta sattuu olemaan aikaa: Eli sehän alkaa siitä, ku Jumala luo eka yön ja päivän, sitte maan ja veden, sitte se loi kaikkia kasveja ja eläimiä ja hedelmiä ja totes aina, että "Näin on hyvä" ja niin meni eka, toka ja kolmaskin päivä. (Tää liittyy kai siihe, että Jumala loi maailman seitsemässä päivässä. Luulisin, en o päässy vielä nii pitkälle.)

Noni, no sitte se, minkä varaan aion perustaa oman kasvissyöjien uskonnon, joka perustuu Raamattuun. (Toi alku nyt o vähä tylsää tässä mut lukekaa kaikki!)

Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä, maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu." (No täähän myö kaikki muistetaan, joo..)

27 Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. (Jaada jaada jaa.. Zenin huom.) 28 Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu." 

29 Jumala sanoi vielä: "Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on, ja kaikki puut, joissa on siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonanne. 30 Ja villieläimille ja taivaan linnuille ja kaikelle, mikä maan päällä elää ja liikkuu, minä annan ravinnoksi vihreät kasvit." Niin tapahtui. 31 Ja Jumala katsoi kaikkea tekemäänsä, ja kaikki oli hyvää. Tuli ilta ja tuli aamu, näin meni kuudes päivä.

Eli, Jumalanki mukaan ihmisille on annettu ruoaksi "Kaikki siementä tekevät KASVIT, joita maan päällä on ja kaikki puut,joissa siementä kantavat hedelmät." Ei lue, että ihminen vois elukoita syödä. Että enskerralla ku joku tulee sanomaa jotai poikkipuolista siitä, että mie oon kasvissyöjä ni ainaki vetoan siihen, että yritän elää Raamatun opetusten mukaan :D Nih. Ei sillä, en o päässy vielä ekaa sivua pidemmälle, eli VOIHAN se olla, että myöhemmin Jeesus tuli toisiin ajatuksiin ja onki sitä mieltä, että ihmisten kuuluu syödä eläimiä. Mutta miusta tässä pitää kuitenki kiteyttää tärkeimmät asiat heti ekoille sivuille iha sen takia, jos joku ei vaikka jaksa tai ehi lukea koko kirjaa. 

Siunausta rakkaat!


Skidi, tää kuva on siule :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti