lauantai 21. joulukuuta 2019

Joulukalenteri päivä 22

Aikamieli säpsähti kuin olisi nukkunut sikeää unta ja havahtunut äkisti hereille. Hän tajusi olevansa jälleen tonttulassa mutta ympärillä oleva häly oli hälvennyt. Vain yksi tuttu tonttu istui pienellä puisella penkillä ja tuijotti takassa räiskyvää tulta.

"Aikamoinen reissu, eikö totta." Se sanoi ja kääntyi kohti Aikamielen kalpeaa olemusta. Tuli loi tontun kasvoille villejä punaisia varjoja. "Mitäs sanot, tuletko meille töihin? Sinusta tulisi oikein erinomainen joulun henki. Sinun tarvitsee vain uskoa itseesi ja joulun taikaan, niin kaikki muu hoituu itsestään." Tonttu jutusteli huolettomana ja työnsi vaahtokarkkia puiseen tikkuun ja antoi sen sitten paahtua tulen äärellä.

Aikamieli leijaili lähemmäs. "Mitä jos minä en sittenkään osaa ja tuotan kaikille vain pettymyksen?" Se sanoi hiljaa ja katseli, kun vaahtokarkki alkoi sulaa tikun nokassa tontun käännellessä sitä. "Juuri siksi kävit pikku kierroksella ennen tärkeää päätöstä. Luuletko että kukaan ystävistäsi osasi toimia uudessa roolissaan? Etteikö heitä pelottanut tivolin lopetettua? He ovat kaikki kaivanneet sinua kovasti ja olivat kovin innoissaan tavatessaan sinut jälleen. Joulun henki pääsee kaikkialle ja kaikki jotka haluavat kokea sen, voivat niin tehdä. Tarvitsee vain uskoa, että joulun henki on totta. Vähän niinkuin kummitus." Tonttu vinkkasi silmää ja samalla Aikamieli kuuli, että joku kolisteli tupaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti