lauantai 7. joulukuuta 2019

joulukalenteri päivä 8

Tonttu alkoi kuorsata yhä äänekkäämmin ja Aikamieli pohti mitä hänen pitäisi tehdä. Lopulta yksinäinen haamu tarttui uutta ystäväänsä nutusta ja nosti tämän varovaisesti tyhjään kummitusjunan vaunuun torkkumaan.

Aikamieli jäi hetkeksi katselemaan tonttua. Mitä tämä teki hänen tivolissaan ja miksei se ollut auttamassa muita tonttuja. Kohta oli joulu ja Pukin porukalla oli varmasti kova kiire. Aikamieli kohautti harteitaan, asia ei oikeastaan kuulunut hänelle. Ehkä tonttu kertoisi aamulla herättyään hieman virkeämpänä.

Aaveet eivät nukkuneet, joten Aikamieli leijaili tivolin pääsalin ovelle ja vaikka hän pystyikin siirtymään oven läpi, ei siihen ollut tarvetta, sillä ovea ei ollut. Se oli irronnut rajussa myrskyssä ja tuuli oli heittänyt sen lopulta läheiselle pellolle, jossa hevoslauma oli tallonut sen pirstaleiksi. Aikamieli meni keskelle näyttämöä ja kuvitteli olevansa esiintymässä. Hän sulki silmänsä ja palautti mieleen nauravat äänet ja suuret suosionosoitukset, joita elävä ihmiskuula Morrison oli aikanaan saanut. Haluaisikohan tonttu kuulla Morrisonista herättyään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti