perjantai 8. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 9.12

 "Miten lähettää kirje joulupukille, miten lähettää vihapostia joulupukille, miten lähettää kikkelikuvia.. Hetkinen, mikä opus tämä oikein on?" Ooga nosti katseensa kirjan sisällysluettelosta ja Saliver hihitteli itsekseen vieressä. "Joo, tuo taitaa olla se TOINEN kirja, josta löytyy vastauksia. Tämä tässä on se jota tässä nyt kannattaisi lukea." 

Saliver kaivoi hyllyn pohjalle tamppaantuneen, pehmeäkantisen opuksen, jota ei selvästi oltu luettu vuosisatoihin. Eikä siinä ollut ikinä ollut glitteriä koristeena. "Kuinka joulupukki pelastetaan." Luki kirjan kannessa, vaikka teksti olikin lähes lukukelvotonta. Kirja oli kärsinyt selvästi ensin kostedesta ja oli mahtanut olla sen jälkeen vielä jonkinlaisessa tulipalossa. Eikä sen kannessa totta totisesti ollut ikinä nähty glitteriä.

"En muistanutkaan, että tuo kusenkeltainen kirja oli.. no, tuo." Saliver jatkoi nyt jo hieman hajamieliseen äänensävyynsä ja kumartui ottamaan kirjan sisaruksensa sylistä. Ooga näytti edelleen hieman järkyttyneeltä, moisia kirjoja heidän hyllyssään! Tuostahan pitäisi hankkiutua eroon hetimmiten! Paitsi tietysti sitten sitä heti tarvittaisiin. Noh, mahtuisihan se tuolla olemaan, hyllyssä. Olihan sielä kaikkea muutakin tarpeetonta, kuten esimerkiksi "Näin kesytät talonmiehen, Kuinka kattilat saa laulamaan ja sitten joku iänkaiken vanha keittokirja, jossa opetetaan tekemään makaronilaatikkoa, sellaista johon tulee makaronin lisäksi jauhelihaa. Yäk.

"Katsotaas.." Saliver istahti punaiselle kangassohvalle. Sohva oli niin pehmeä, että hänen hento vartalonsa tuntui imeytyvän tyynyjen väliin. Ooga tuli viereen ja he avasivat yhdessä ensimmäisen sivun: "Kuinka joulupukki pelastetaan." Luki ensimmäisellä sivulla. "TÄmä se on." Ooga hymyili valloittavaa hymyään ja Saliver jatkoi ääneen lukemista: "Jos nyt luet tätä kirjaa, joulupukki on selvästi vaikeuksissa (sillä eikai tätä kirjaa nyt kukaan muu mistään syystä viitsi lukea, tietenkään!) mutta ennenkuin pystyt häntä pelastamaan, sinun täytyy ymmärtää MIKSI joulupukki on vaarassa.." 

Saliver katsoi Oogaa hetken aikaa ja jatkoi: "Joulupukki on kuolematon hahmo mutta on yksi asia mikä saa hänet vaaraan ja se on pahin kaikista. Oikeastaan tälläistä asiaa ei edes pitäisi painaa kirjan kansien väliin, joten jos nyt luet tätä ääneen niin ole hyvä ja edes kuiskaa seuraava lause: (Saliver alkoi madaltaa ääntään) Ihmiset ovat lakanneet uskomasta joulupukkiin. Noniin, siinä se nyt on, painettuna ja ääneen sanottuna. Ja kuten sanottu, jos luet tätä kirjaa, joulun pelastamiseksi ei ole enää paljonkaan tehtävissä ja aika käy vähiin, joten PIDÄ  KIIRETTÄ hyvä ihmisoletettu!

Saliver napsautti kirjan kannet kiinni niin kovaa, että sivujen välistä pöllähti hieman glitteripölyä. Oliko kirjassa sittenkin ollut koristetta? "Kuulitko Ooga, meillä on jo kiire!" Saliver pomppasi sohvalta kuin vieteriukko laatikostaan Oogan seuratessa esimerkkiä. Tämän liikeissä oli kuitenkin pientä hienostuneisuutta ja hän pikemminkin tanssahteli kuin juoksi toisen perässä pitkin kirjastohuoneen käytävää ja aina ovelle asti. Kumpikin mietti mielessään samaa: Joulu oli uhattuna ja se tarkoitti että myös joululahjat, tunnelma, piparitalon kokoaminen, koristeiden asettelu, kuusen koristelu, joulurauhan julistus.. kaikki tuo tulisi olemaan pelkkää sanahelinää kovakantisen kirjan muovisilla sivuilla, mikäli he eivät saisi joulupukkia pelastettua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti