lauantai 9. joulukuuta 2023

Joulukalenteri 10.12

 "Minä haen vähän toffeeta, niin sitten mennään! Ooga huusi Saliverin loittonevalle selälle. Hän hypähteli jättimäiseen keittiöön, jonka laatikot olivat täynnä kaikenlaista selviytymiseen tarvittavaa tavaraa ja tietenkin ruokaa. Ooga availi muutamia laatikoita määrätietoisella kädenliikkeellä. He tarvitsisivat tusseja, piirustuspaperia, sakset, teippiä, kuivattuja hedelmiä ja tietenkin toffeeta. Hedelmätoffeeta kaikkein mieluiten, sillä se toi mieleen riemukkaat kesäpäivät. Venyvällä karamellilla pystyi tarvittaessa paikkaamaan myös esimerkiksi rikkimenneen pulkan tai kuluneen kengänpohjan. Ooga nappasi pohjattoman laukkunsa uumeniin myös pienen pehmonallen ja muutaman sukkaparin. Sitten hän sammutti valot ja juoksi Saliverin perään. Maailma oli vaarassa ja vain he voisivat auttaa. 

"Eikö mentäisi potkulaudoilla, se olisi nopeampaa?" Ooga tupsahti pihamaalle ja tuijotti edessään olevaa kulkupeliä. Saliver oli valjastanut naapurista lainaamansa pulkan laiskanpulskean jäniksen perään. Valjaat olivat hädin tuskin mahtuneet kiinni sen valkoisen turkin peittämän vatsan alta. (Sanomattakin selvää, että tämä oli se sama jänis, joka oli terrorisoinut Olavinpuistossa. Mitä te luulitte, että Ooga ja Saliver olisivat tehneet jänöjussille jotain pahaa vai?!) 

Tilanteessa ei sinällään ollut Oogan mielestä mitään epänormaalia mutta jänis oli selvästi rapakunnossa. Sen lisäksi, että vetovaljaat olivat hädin tuskin mahtuneet päälle, jänis kärsi nivelrikosta ja sen katse tuntui olevan samea. Se oli syönyt liikaa pajua ja omenapuun kuorta riehuessaan Olavinpuistossa. Kuin Oogan epäilyksiä varmentaakseen se röyhtäisi pienen, vajaamittaisen röykyn ja kaivoi laiskasti vatsamakkaraansa likaisella tassullaan. 

"Toisen potkulaudan pyörä on rikki." Saliver sanoi ja asettui pulkkaan istumaan. "Sitäpaitsi Pasi 2.0 ansaitsee mahdollisuuden näyttää mihin se pystyy. Hyppää nyt vaan kyytiin tai jää kaikilta joululahjat saamatta!" Saliver taputti takanaan olevaa tyhjää paikkaa, johon Oogan oli tarkoitus istua. Tämä pyöritteli päätään mutta ei halunnut alkaa väittää vastaankaan. Ehkä Saliver oli oikeassa. Ehkä tuo läski jänis ansaitsisi mahdollisuuden. Toki Ooga olisi mielummin valjastanut pulkan eteen vaikka laukussaan torkkuvan pehmonallen mutta päätti sittenkin pitää suunsa kiinni. Kyllä he näinkin ehtisivät, eihän tässä jäniksen selässää oltu. Jäniksen vetämässä pulkassa kylläkin mutta keinot olivat monet..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti