maanantai 21. joulukuuta 2020

Joulukalenteri, päivä 22

 Tallitonttu, Möttönenpöttönen, Raparperikuningas, kotitonttu ja paikalle saapunut joulutonttu Tuikku katselivat kirkasta tähdenlentoa, joka muuttui koko ajan pienemmäksi ja pienemmäksi öisellä taivaalla, kunnes katosi kokonaan näkyvistä. He olivat vilkuttaneet hyvästiksi höppänälle Tarmo Tappijalalle, joka lähti kotia kohti repussaan arvokas tuliainen vietäväksi muorille, omalle rakkaalle muorilleen.

”Hyvä, ettei Tarmon tarvinnut matkustaa enää villiporojen kyydissä, en usko että hän olisi selvinnyt toisesta matkasta.” Kotitonttu sanoi ja muut nyökyttelivät. ”Minustakin kiertotähden sumussa kulkeminen on paljon mukavampi tapa. Silloin nuorempana villiporot tarjosivat toki hauskoja hetkiä ja unohtumattomia sattumuksia mutta en kyllä enää jaksaisi moista riehumista.” Tuikku hymyili muistoilleen. "Eiköhän sovita, ettemme muistele Tarmo Tappijalan tempausta millään pahalla. Minä tiedän kuinka tärkeä Tappijalan muori hänelle on ja voin ymmärtää, että Tarmo on halunnut yllättää muorinsa tänä vuonna jollain erityisellä lahjalla. Kiitos Raparperikuninkaalle reseptistä, se on varmasti kultaakin kalliimpi." Tuikku jatkoi ja katsoi ympärillään nyökytteleviä tonttuja. 

”Minunkin työni on kohta valmis ja lähden kohti Korvatunturia. Sitä ennen voitaisiin kuitenkin istahtaa alas ja muistella hieman villiä nuoruutta, mitäs sanotte kaverit?” Tuikku hihkaisi innoissaan ja kaikki olivat ehdottoman samaa mieltä. 

He istuivat Jassen kopissa, tallitontun tinainen pullo kiersi rinkiä ja kaikki intoutuivat kertomaan toinen toistaan villimpiä tarinoita. (En halua toistaa kaikkia kuulemiani tonttujen kokemuksia tässä joulukalenterissa, sillä suurin osa niistä saattaa hyvinkin olla totta. Tontuille sattuu ja tapahtuu, he ovat nimittäin niin monessa tapahtumassa mukana vuosisatojen saatossa..) Kellon lyödessä puolta yötä kaikki nukkuivat toinen toisiinsa nojaten. Sisällä talossa Jasse nosti päätään keittiön lattialla makoillessaan ja olen melko varma, että se hymyili. Koirat ymmärsivät tonttuja melko hyvin. Kumpa me ihmisetkin pysähtyisimme toisinaan hetkeksi ihan vain katselemaan ja kuulostelemaan ympärillemme. Varsinkin näin joulun aikaan tontut liikkuvat ja puuhaavat aktiivisesti kaikenmoisia kepposia. Jos olemme tarkkana, mekin voisimme nähdä tontun vilahtavan nurkan takana. (..tai maustehyllyllä..)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti