lauantai 12. joulukuuta 2020

Joulukalenteri, päivä 13

 Tallitonttu, puutarhatonttu (Eli, jälleen kerran, Möttönenpöttönen. Häntä on välillä niin vaikea kutsua sillä nimellä, koska yleensä kutsun tonttuja vain tontuiksi.), kotitonttu ja Raparperikuningas seisoivat ringissä ja tuijottivat sen keskellä torkkuvaa otusta. Joulutonttu nukkui sikeästi, kuorsasi, tuhisi ja jopa naureskeli unissaan. 

”Mitä tehdään?” Tallitonttu sanoi ääneen sen, mitä kaikki ajattelivat. ”Pitäiskö se herättää?” Kotitonttu kysyi varovasti ja katsoi muita mutta kukaan ei oikein tiennyt mitä tässä nyt pitäisi tehdä. Eivät he olleet ikinä saaneet noin sekavaa joulutonttua tontilleen, vaikka kaikenlaista oli kyllä nähty. Kerran tänne saapunut tarkkailijatonttu oli pelännyt koiria, eikä uskaltanut tulla alas puunlatvasta johon oli kiivennyt hädissään nähdessään Jassen. Eräs toinen oli ollut niin kiireinen, että oli vain nopeasti kurkannut ikkunasta ja todennut, että todennäköisesti perheen pienin oli tekemässä läksyjään, joten tämän täytyi siis olla aivan kehityskelpoinen yksilö. Ei auttanut, vaikka muut tontut yrittivät valaista kiirehtijää kertomalla, ettei kuusivuotias ollut vielä edes koulussa. Tämä sai kuitenkin hyvät arvostelut ja paljon lahjoja aattoiltana. Vastaavasti kerran kohdalle oli sattunut joulutonttu, joka uskoi ettei kukaan ansainnut lahjan lahjaa ja tulkitsi pienimmätkin epäkohdat niskuroinniksi. Kotitonttu joutui lähettämään hänen jälkeensä sanan korvatunturille, etteivät ottaisi tontun kertomaa liian kirjaimellisesti. Siitä seuraavana vuonna olikin paikalle saapunut Tuikku, joka hoiti hommia rautaisella ammattitaidolla monta vuotta. Mutta nyt tämä..

”Herätetään tonttu ja katsotaan mitä tapahtuu, eikö niin. Eihän Korvatunturilta ole koskaan tullut yhtään vaarallista tai pahansisuista tonttua kuitenkaan, joten ei kai tässä nyt voi kovin suuri hätä olla?” Raparperikuningas totesi ja tökkäsi nukkuvaa tonttua varovasti kepillään. ”Hän ei kuullut sitä puhetulvaa eilen illalla..” Tallitonttu mietti mielessään mutta oli toisaalta samaa mieltä. Joulutontulle oli tehtävää tässä pihapiirissä, eikä tämä voisi hoitaa hommiaan torkkuessaan. Pahimmassa tapauksessa he joutuisivat tekemään joulutontunkin työt ja siihen tallitonttu ei ainakaan aikoisi ryhtyä. Hän auttoi kyllä tarvittaessa mutta ei ottaisi vastuuta siitä, jos ei ymmärtäisi lasten aivoituksia. Hän tuli paljon paremmin toimeen hevosten ja ponien kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti