perjantai 31. joulukuuta 2021

Joulupantakisan pettymyksiä ja muuta jouluista

Noni, se on joulut juhlittu ja kohta on paluu arkeen. Nii, paitsi että tänään on vuoden viimenen päivä ja joku on vissiin näistä korona-rajoituksista huolimatta aikeissa juhlistaa sitä tänään jotenkin. Itse menen huomenna töihin, joten tyydyn korkkaamaan tänä iltana vuosikertapommacin pakastepitsan kaveriks :D 

Mutta hei, mennään vielä hetki joulutunnelmissa, eikös? Ensvuonna voidaan siirtyä sitte jo johonki jännempään juttuun, voin esim pitää päiväkirjaa aiheesta "Jennin autoton kevät." 

Tässä ekana kuitenkin miun ja miun häiriintyneen perheen hauska jouluvitsi, josta tuli äkisti räjähtäen vakavamielinen kilpailu: JOULUPANTAKISA! (luetaan sellasella tuomionpäivän äänellä.)

Monissa paikoissa (en siis oikeesti tiiä mutta tää alotus vaatii nyt vähä tällästä pohjustusta)porukalla on joulun vietossa "ugly christmas shirt" eli ruma joulupaita. Ne on niitä (muovisia)neuleita, joissa on joku jättimäinen poron tai lumiukon kuva rinnuksilla. Meillä on siitä jalostunu muoto, eli pidetään paidan sijaan joulupantaa. Meistä 2/3 on käsityötaitosia, joten teemme pannat ite ja yks tilaa sitte alibabasta. Tästä seuraa se, että tää kisa on oikeestaan kahden titaanin taistelu mutta jotta tästä tulis vähä jännempää, ollaa otettu tuo ykski hahmokin mukaan. (Se tosin aikoo ensvuonna rakentaa ite pantansa, saa nähä tuleeko tästä jännempää sit!)

Tänä vuonna mie olin varma voittaja, ainaki omasta mielestäni. Olin vielä hetki ennen kilpailupäivää huolissani siitä, että kaikilla muilla ois valot ja mie jäisin sen takia kisassa hännille. Lopulta himmee jarrukin luopu valosarjasta, joten miun ei tarvinnu olla enää niin huolissani. 

Mitenkö miun hieno panta rakentuu? Tässä vinkkejä, jos tahotte vaikka ensjouluna itekki askarrella moisen. Eli tarviitte vaan:

Pannan. Mikä tahansa peruspanta käy.


Vanua tai muuta vastaavaa höttöä, joka simuloi lunta. Tätä voi löytyä vaikka jonku vanhan pehmolelun uumenista mutta ite ostin nyt ihan kaupasta uuden paketin, kun tartten sitä sit muutenki kaikkeen kauneudenhoitoon.


Koristeita, superliimaa, sakset..



Löysin kirpparilta tollasia pieniä lahjapaketteja, joita voi tarvittaessa vaikka valmistaa ite. (Riippuen siitä kuinka tosissaan tän pannanvalmistuksen ottaa ja kuinka paljon aikaa, rahaa ja tupakkaa on valmis laittamaan kiinni tähän askarteluun..)


Lisäksi askarteluun kuuluu se, että samalla syödään herkkuja. Itellä oli tässä tarjolla daimia, koska tykkään siitä, mutta voit syödä mitä mielesi sillä hetkellä halajaa. (Ite en suosittele lakuja, koska ne on jotenki häiriintyneitä mutta moni niistä vaan tuntuu pitävän, eli antaa kaikkien kukkien kukkia..perunanki. Vai miten se meni?)


Sitte ei muuta ku liimaa siihen pantaan, pumpulia päälle ja kiinnittelemään koristeita joko liimalla tai ihan vaan neulalla ja langalla. Lopputulos on suunnilleen tää:


Tässä kaikki kilpailijat:


Olin siis varma voitostani, vaikka huomasin heti että Himmee jarru oli taas laittanu vähä isomman vaihteen päälle viimevuoteen verrattuna. Tehtiin tästä feispuuk-äänestys ja viimevuodesta viisastuneena yritettiin tehdä äänestystavasta vedenpitävä: Peukku ylös=minä, ihastu-sydän=himmee jarru, nauruhymiö=alibaba. Eli siis painat sitä nappulaa, jota tahot äänestää. Ohjeissa sanottiin vielä, että jos oot meiän kaikkien kaveri, huomioi, että vaan yks ääni/hahmo. Ei, ei onnistunu, vaan useammassa paikassa oli painettu milloin peukkua, milloin sydäntä. Ei siinä muuten mitää mutta MIU VOITTO VIETIIN TÄN ASIAN TAKIA! Jury oli sitä mieltä, että olin saanu ylimääräsiä ääniä, koska peukku on yleisin reagointitapa ja sitä oli paineltu vähä sielä sun täällä. 

Nielin siis tappion karvaan kalkin ja vetäydyn luolaani muhittelemaan ensvuodelle sellasen discopannan, että himmee jarru jää telineisiin! Itseasiassa saatetaan alibaba-hahmon kanssa suunnitella jotain yhtenä rintamana! Enää pitää keksiä miten saatais äänestysuurnat vedenpitäviksi, ideoita?

***
Seuraavaks vipot joulutunnelmat meiän perinteisiltä piparinpaistopäiviltä. Tässä ei riitä enää pelkät daimit, vaan tarvitaan jotain vahvempaa:


Jokavuotinen piparitalo alkaa valmistua sillä, että tehdään hyvät kaavat, piirretään ne tarkasti viivottimella, taikina kaulitaan ja leikataan suoraan leivinpaperin päällä, että se taikinaseinä ei vääristy liikuteltaessa. Reunat raastetaan tasaseks ja sitte.. Se seinä heitetään lattialle että se särkyy tuhanteen osaan. Kyllä, vihaan leipomista ja joka vuosi saan jonku muistutuksen miksi:


No, parisataa kirosanaa ja tositosi paljon kaikenlaista sokerimassaa, niin kyllä siitä talo saatiin. Kummitustalo nimittäin!





Lapset oli ihan täysillä mukana tässä. Toinen teki zombien, jolla on silmät kädessä. Se asuu tuolla talossa, eikä sitä nyt näissä kuvissa näy.

Lisäks meillä oli mm:

Pääkalloprinsessa, joka on tehny itellee kruunun sen vihollisen sääriluista:


Kissa, jolla on peräreiän peittävä koru:


Kouvolalainen neito, joka on käyny virossa tissileikkauksessa. Vaan nännit jäi mutta on sillä rusetti päässä ja kaksoset tulossa. Leikkaushaavat vähä vielä vuotelee..


Sit vähä onnistuneempi versio. Ensvuonna pitänee siirtyä jo bärsseimplanttien puolelle, kun ei taida enää isompia tissejä paljon saada mahtumaan? 



Hei apua, pitäskö tähä laittaa joku ees vähä joulunen kuva? 

Nooo.. Perinteinen itämaantietäjäpingviini, jolla on pyssykkä mukana? Mikä sen joulusempaa tai perinteisempää :)


ja tässä vielä tätä joulun taikaa, Maria kantaa väsynyttä jeesusta harteillaan. Se on myös nykyaikaista tasa-arvoa, eli ei sen tartte aina olla mies joka kantaa naista vaan voi olla myös toisinpäin!


Ihanaa mennyttä joulua ja mahtavaa alkavaa vuotta. Ollaan kuulolla :D









 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti