sunnuntai 12. joulukuuta 2021

Joulukalenteri osa 13

”Mi-minä olisin niin iloinen jos minullakin olisi vaaleanpunainen viitta!” Nyyti hihkaisi. ”Pitäisin sitä aina, en ikinä riisuisi sitä!” Vladin ilme kirkastui ja se innostui jopa hieman hymyilemään. Ei kuitenkaan niin paljon, että sen terävät hampaat olisivat näkyneet. ”Minusta pinkki on maailman hienoin väri.” Se sanoi ja nosti hieman toista käpäläänsä, jotta viitta näkyisi paremmin. Nyyti nyökytteli. ”Minäkin pidän punaisesta, erityisesti tästä tummanpunaisesta!” Hän nosti lankavyyhtiään, joka oli hieman takertunut tämän sormiin. 

Huisku raapi mietteliäänä partaansa ja sanoi: ”Minun puolestani voisit tietysti tulla avustamaan joulureen navigoinnissa. Osaatko kommunikoida telepaattisesti lintujen kanssa? Pysytkö mukana kovassa vauhdissa pukin porojen sarvista kiinni pitäen? Jos tämä onnistuu, ottaisin sinut mieluusti apupilotiksi, voisin itse ottaa välillä hieman rennommin. Alan toisinaan uskoa että olen tulossa vanhaksi. Luita kolottaa jouluyön jäljiltä selkä on toisinaan jumissa.” Huisku hieroi ristiselän seutuaan, ehkä huomaamattaan. Vlad näytti vaipuvan jälleen synkkyyteen. ”Ei minusta taida olla siihen, en osaa kommunikoida telepaattisesti, enkä kestä kyydissä sellaisessa vauhdissa. Kärsin lievästä matkapahoinvoinnista.” 

”Mitä jos tulisit joulupukin pajalle töihin?” Nyyti ehdotti. ”Osaat varmasti tehdä jotai, vaikka veistää puuautoihin renkaita tai avata kirjeitä, joita lapset lähettävät?” Hän katsoi kiinnostuneena lepakkoa joka levitteli siipiään. ”En, en osaa. Ei näillä käpälillä veistellä ja kirjeet repeytyisivät varmasti rikki, kun aukoisin niitä.” 

Vlad pyöritti päätään ja jatkoi sitten: ”Kiitos teille. Olette olleet hyvin ystävällisiä mutta eihän tämä ole teidän ongelmanne, ei ollenkaan. Kyllä minä löydän paikkani metsässä. Kaikkein mieluiten haluaisin laulaa tai tanssia punaisessa viitassani pyörähdellen. Tiedän että se kuulostaa hassulta, eihän lepakoiden kuulu sellaista tehdä mutta en vain pääse eroon haaveesta.” Vlad hymyili ajatukselle. Hiirinaamari nyökkäsi ja sanoi, että hänkin voisi olla kiinnostunut jonkinlaisesta esiintymisestä, vaikka ei ehkä kuitenkaan uskaltaisi lopulta nousta lavalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti